Scroll to top

Àrees Sportwin.

L’espai d’entrenament de SportWin, a diferència d’un gimnàs convencional, no disposa d’una màquina per a cada grup muscular amb recorregut guiat. Gran part de la maquinària de SportWin treballa amb un rang de moviment lliure, és a dir, permet reproduir els moviments funcionals de la vida diària o del gest esportiu específic de cada disciplina esportiva. Disposem de màquines (politja cònica i màquines “yo-yo”) que permeten treballar tan concèntricament com excèntricament, fonamental en la prevenció de lesions a més d’ajudar a la millora del rendiment esportiu. L’espai d’entrenament consta d’una sala principal, dues sales polivalents, una sala amb terra amortidor, un estudi de pilates i un espai de cardio amb cintes de córrer, bicis estàtiques i màquina de rem.

En aquests espais es duen a terme entrenaments personals, individuals o en parella, controlats per entrenadors. També es realitzen sessions de pilates, hipopressius i de recuperació del part en grups molt reduïts, dirigits per una fisioterapeuta. Una de les sales polivalents està adaptada per l’entrenament personal de boxa, també individual o en parella.

Sportwin disposa d’un servei de fisioteràpia format per fisioterapeutes especialitzats en diferents camps d’actuació: la fisioteràpia esportiva, múscul-esquelètica i la recuperació i entrenament del sol pèlvic. Oferim un servei individualitzat, a partir d’un abordatge global de la situació de cada pacient i en funció dels objectius establerts després d’una bona valoració inicial. Gràcies als diferents espais dels que disposa el  centre, podem realitzar un tractament complet de totes les fases de les diferents patologies, des de fases agudes fins a les fases finals de les readaptacions esportives, que preparen a l’esportista per a tornar a la competició.

Treballem amb la tecnologia de INDIBA®, un tractament de radiofreqüència que produeix una activació cel·lular que ens permet obtenir una millor oxigenació dels teixits, del flux sanguini i de la producció de col·lagen i elastina. Aquests processos permeten obtenir resultats des de la primera sessió, reduint la inflamació i el dolor alhora que s’estimula la regeneració dels teixits i,  per tant es redueix el temps de recuperació de les lesions. També permet tractar problemes de la pell com la flacidesa o les cicatrius. Disposem també d’un dispositiu de pressoteràpia NORMATEC® que promou una millor circulació de retorn i drenatge limfàtic, beneficiós per a la recuperació d’esportistes i per a persones que presenten cames cansades o retenció de líquids.

A Sportwin et volem ajudar a millorar els teus hàbits alimentaris i a aprendre quines son les pràctiques alimentàries que et permetran mantenir un estat òptim de salut, poder gaudir del menjar i millorar el teu rendiment esportiu i/o qualitat de vida. A través de l’assessorament i intervenció dels nostres professionals, procurem que la teva alimentació pugui ser realista, completa i equilibrada.

L’alimentació és un aspecte clau en el rendiment esportiu. Amb el servei de nutrició esportiva et proporcionem les eines necessàries per assolir els teus objectius . Realitzem estudis de la composició corporal per poder adaptar-la o millorar-la en funció de l’esport, planifiquem l’alimentació i treballem estratègies per abans, durant i després dels entrenaments o esdeveniments esportius.

El servei de BikeFit de Sportwin disposa d’un potent sistema d’anàlisi de moviment gestionat per especialistes en biomecànica del ciclisme. Després d’un exhaustiu procés de valoració individualitzat, es busca aconseguir una posició sobre la bici el més eficient possible, amb el màxim confort, que permeti a cada ciclista treure el màxim rendiment en funció de les seves característiques individuals.

Per aconseguir-ho, es fa una valoració individual de les característiques antropomètriques, deficiències cinemàtiques i possibles alteracions musculars del ciclista. A través d’aquest anàlisis, es busca determinar els paràmetres òptims a través de la configuració i modificació dels diferents elements que condicionen la posició del tren inferior i del tren superior (seient, manillar, cales…).

Gràcies al sistema d’anàlisi de moviment que utilitzem (STT Systems – Cycling 2DMA), així com els elements de suport de la màxima qualitat per la realització de l’anàlisi (rodet Wahoo Kickr Core i Kickr Climb), podem analitzar els angles, eixos mecànics i dades cinemàtiques i musculars en les diferents situacions que comporta aquest esport (pla, pujada i baixada). També podem determinar així la posició òptima per a cada cas individual i quantificar en els conseqüents re-test les millores obtingudes tant a nivell de confort com a nivell de rendiment, amb les diferents opcions de BikeFit que oferim.

L’estudi és la zona on es desenvolupen les sessions de Pilates Reformer, Pilates Mat i hipopressius. Aquest espai forma part del projecte de Goals Salut, que està dirigit per fisioterapeutes i enfocat al treball global del cos, pensat tant per a la prevenció com per a la recuperació de lesions o de l’embaràs. Per al treball de pilates reformer, disposem de dues màquines Reformer BonPilates, marca referent i pionera a Espanya en equipament de pilates.

El treball de Pilates té com a objectiu millorar la força i la flexibilitat del cos. El Pilates Reformer és un sistema de treball molt eficaç, ja que permet generar una resistència complementària a la generada pel propi exercici, fet que el diferencia del Pilates Mat, on es treballa amb complements però sense la resistència que exerceix el Reformer. Les diferents resistències del reformer permeten en alguns casos guiar i facilitar el rang de moviment i en altres casos oposar resistència al moviment amb l’objectiu de millorar la força muscular.

Des de fa bastants anys se sap que l’exposició en alçada ofereix una sèrie de beneficis en el rendiment esportiu, especialment en els esports de resistència. El fet que molts esportistes no tenen l’oportunitat de poder fer “stages” en alçada seguint els protocols adequats per aconseguir adaptacions de l’organisme, fa que les càmeres hipobàriques siguin una alternativa eficaç per aconseguir resultats semblants.

A SportWin disposem de la maquinària necessària per fer exposicions o entrenaments en hipòxia i del coneixement necessari per assessorar els nostres clients sobre els protocols o exposicions que els podria ser beneficiosos en funció dels objectius que es busquin. Oferim la possibilitat de lloguer de la maquinària per una major comoditat del client.

Les valoracions són necessàries per conèixer en quin estat es troba l’esportista, poder adaptar les següents actuacions i poder valorar l’efectivitat del treball realitzat fins al moment. Des de Sportwin s’ofereixen tests de potència per determinar quin és el pes en què l’esportista està treballant la seva màxima potència i tests per valorar descompensacions de potència entre membres per prevenir lesions musculars. Aquests tests es duen a terme amb encoders lineals i rotatoris mitjançant del software informatic “Chronojump”.

Les cineantropometries ens serveixen per valorar la composició corporal de la persona en un moment determinat i per poder fer una valoració de l’evolució de la intervenció nutricional i/o la planificació d’entrenaments. A través d’una cineantropometria podem conèixer els percentatges i les quantitats de cada component del nostre cos (múscul, greix, os, pes residual) i tenir una informació més completa que si es valora simplement el pes corporal.

També oferim el servei de proves d’esforç amb anàlisi de lactat. Aquestes proves es poden fer corrent en un tapís rodant o en bici, podent utilitzar la pròpia bici del client.